Algemene voorwaarden en contracten

U heeft uw bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dan is het belangrijk om algemene voorwaarden te communiceren naar uw klanten voordat u begint met zakendoen. In algemene voorwaarden dicht u verschillende risico’s af zoals verantwoordelijkheden, betalingstermijnen, offertes en overmachtssituaties, Welke rechten en plichten heeft u en hebben uw klanten. Het kan ook zijn dat uw klanten u een samenwerkingscontract, SLA of inkoopvoorwaarden onder de neus schuift waarmee u akkoord dient te gaan. Maar welke risico’s kleven daar aan?

 

Al deze zaken zijn in een overeenkomsten en contracten  vastgelegd. Heeft u geen algemene voorwaarden? Dan loopt u een groot risico als er tussen u en uw klant problemen voorkomen. U heeft uw verantwoordelijkheden niet afgedicht en kunt bijvoorbeeld verantwoordelijk worden voor hoge kosten, boetes en winstderving dat uw faillissement zou kunnen betekenen.

 

U heeft daarom een partij nodig die deze voor u contracten en voorwaarden voor u ontwikkelt of voor u naloopt en controleert. U daarvoor naar een jurist of advocaat benaderen waar ze op maat gemaakt worden maar dat heeft ook een prijskaartje. Van Laar IMA maakt uw algemene voorwaarden of controleert uw contracten maar dan voor een starterstarief.

 

U kunt ons ook benaderen om uw huidige algemene voorwaarden of contracten te laten controleren. Vaak blijft dat door veranderende wetgeving of bedrijfsgroei of veranderingen de voorwaarden niet meer gelden of aansluiten.

 

Wij bespreken graag met u vrijblijvend uw wensen en adviseren u graag.

Open chat
Hallo!
Hoe kunnen we je helpen?